Cadoul de Cecelia Ahern



Am cumpărat această carte în momentul în care a apărut în librării, însă din diverse motive, m-am apucat tot de altele şi am reuşit să o citesc în vacanţa intersemestrială. Din motive de timp, sau mai exact lipsa lui, scriu doar acum despre ea.




În ziua de Crăciun, sergentul Raphael O'Reilly şi Jessica Rabbit sunt de serviciu. La secţie este adus un adolescent, care aruncase un curcan îngheţat prin fereastra tatălui său, aproape rănind-o pe sora lui vitregă, pe motiv că tatăl său anulase cina cu el şi mama sa pentru a sta cu noua lui familie. Raphael crede că tânărului rebel i-ar trebui o lecţie, aşa că hotărăşte să-i povestească o întâmplare din care el a învăţat multe. Lou Suffern este un om de afaceri mereu ocupat. Pentru el, cel mai important este să fie promovat la serviciu, ignorându-şi astfel soţia şi copiii. Niciodată nu este atent la ce se întâmplă în jurul lui, fiind preocupat numai de afacerile sale. Însă într-o dimineaţă îi oferă o cafea unui om al străzilor, pe nume Gabe. Mai târziu în acea zi, reuşeşte să îi facă acestuia rost şi de un loc de muncă, în acelaşi loc unde era angajat şi el. Gabe pare să reuşească să fie în două locuri în acelaşi timp şi se implică în viaţa personală a lui Lou. În apropierea Crăciunului, Gabe îi oferă un cadou minunat lui Lou, un cadou cu adevărat magic. Lou va învăţa cât de preţios este timpul şi va încerca să recâştige dragostea şi încrederea familiei.

Ceea ce mi-a plăcut la această carte, aparent cu happy-ending, a fost sfârşitul total neaşteptat, întorsătura de situaţie din ultimele câteva zeci de pagini, care au făcut din Cadoul o adevărată lecţie de viaţă.

You Might Also Like

0 comentarii

Comments